mgr Emilia Lubczyńska

Dietetyk kliniczny

emilia-lubczynska

Rezerwacja telefoniczna:

Tel: (+48) 71-738-75-75

O mnie...

Jestem magistrem dietetyki, ukończyłam Uniwersytet Medyczny we Wrocławiu oraz Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu. Stale aktualizuję swoją wiedzę, biorąc udział w licznych szkoleniach i konferencjach z zakresu dietetyki i żywienia.

Specjalizuję się w leczeniu żywieniowym nadwagi, otyłości oraz dietetyce klinicznej.

Układam jadłospisy z uwzględnieniem indywidualnych potrzeb, stanu zdrowia oraz preferencji smakowych pacjentów. Bazuję na prostych, szybkich i sprawdzonych przepisach.

Na co dzień z pasją i zaangażowaniem dzielę się moją wiedzą i doświadczeniem, pokazując, jak zdrowe nawyki żywieniowe mogą istotnie wpłynąć na poprawę jakości życia.

Doświadczenie

  • Gabinet Poradnictwa Dietetycznego Natalia Pokorna · Staż
  • Uniwersytecki Szpital Kliniczny we Wrocławiu, Klinika Gastroenterologii i Hepatologii · Praktyka
  • Uniwersytecki Szpital Kliniczny we Wrocławiu, Klinika Chirurgii i Urologii Dziecięcej · Praktyka

Leczone dolegliwości

  • Otyłość,
  • Nadwaga,
  • Cukrzyca,
  • Insulinooporność,
  • Nadciśnienie tętnicze,
  • Miażdżyca,
  • Choroby dietozależne,
  • Choroba Hashimoto,
  • Alergia pokarmowa,
  • Sibo,
  • Niedowaga.

Zakres wizyty

  • wywiad medyczno-żywieniowy
  • analizę składu ciała
  • pomiary antropometryczne
  • analizę badań laboratoryjnych
  • omówienie dotychczasowego żywienia
  • zalecenia żywieniowe
  • plan suplementacji
  • ustalenie celu dietoterapii
  • możliwość stworzenia indywidualnego jadłospisu po konsultacji

Przygotowanie do wizyty

  • Dzienniczek żywieniowy – należy wpisać wszystko to, co się jadło i piło przez ostatnie minimum 3 dni.
  • Warto zabrać ze sobą ostatnie wyniki badań (morfologia, glukoza na czczo, insulina na czczo, TSH, lipidogram, próby wątrobowe (min. ALT, AST), aczkolwiek nie jest to konieczne do przeprowadzenia konsultacji.