mgr Emilia Lubczyńska
Dietetyk kliniczny
Rezerwacja telefoniczna:
Tel: (+48) 71-738-75-75
O mnie...
Jestem magistrem dietetyki, ukończyłam Uniwersytet Medyczny we Wrocławiu oraz Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu. Stale aktualizuję swoją wiedzę, biorąc udział w licznych szkoleniach i konferencjach z zakresu dietetyki i żywienia.
Specjalizuję się w leczeniu żywieniowym nadwagi, otyłości oraz dietetyce klinicznej.
Układam jadłospisy z uwzględnieniem indywidualnych potrzeb, stanu zdrowia oraz preferencji smakowych pacjentów. Bazuję na prostych, szybkich i sprawdzonych przepisach.
Na co dzień z pasją i zaangażowaniem dzielę się moją wiedzą i doświadczeniem, pokazując, jak zdrowe nawyki żywieniowe mogą istotnie wpłynąć na poprawę jakości życia.
Doświadczenie
- Gabinet Poradnictwa Dietetycznego Natalia Pokorna · Staż
- Uniwersytecki Szpital Kliniczny we Wrocławiu, Klinika Gastroenterologii i Hepatologii · Praktyka
- Uniwersytecki Szpital Kliniczny we Wrocławiu, Klinika Chirurgii i Urologii Dziecięcej · Praktyka
Leczone dolegliwości
- Otyłość,
- Nadwaga,
- Cukrzyca,
- Insulinooporność,
- Nadciśnienie tętnicze,
- Miażdżyca,
- Choroby dietozależne,
- Choroba Hashimoto,
- Alergia pokarmowa,
- Sibo,
- Niedowaga.
Zakres wizyty
- wywiad medyczno-żywieniowy
- analizę składu ciała
- pomiary antropometryczne
- analizę badań laboratoryjnych
- omówienie dotychczasowego żywienia
- zalecenia żywieniowe
- plan suplementacji
- ustalenie celu dietoterapii
- możliwość stworzenia indywidualnego jadłospisu po konsultacji
Przygotowanie do wizyty
- Dzienniczek żywieniowy – należy wpisać wszystko to, co się jadło i piło przez ostatnie minimum 3 dni.
- Warto zabrać ze sobą ostatnie wyniki badań (morfologia, glukoza na czczo, insulina na czczo, TSH, lipidogram, próby wątrobowe (min. ALT, AST), aczkolwiek nie jest to konieczne do przeprowadzenia konsultacji.